joi, 3 decembrie 2009

"La Femme Fatale"Azi am citit intr-un articol cum un ziarist intitula un personaj feminin ca fiind femeia fatala.Ce inseamna asta? Dupa parerea mea este acea femeie pe care toti barbati şi-o doresc, dar nu e bine să o aibă, pe care au văzut-o o dată, chiar si pentru o secundă, dar nu o uită niciodată.
Ea nu este demult doar un personaj literar, de muzică, de film sau artă. Aceasta femeia e realitate. O realitate care s-a transformat de-a lungul timpului, păstrându-şi însă aura de putere, farmec, seducţie şi mister.
Sigură pe sine, femeie care ştie să se strecoare prin viaţă, dar care zdrobeşte inimile bărbaţilor, le conduce destinele. Alţii o desconsidera si o vad ca o sursa a raului pe Pământ şi a păcatului, poate şi pentru faptul că însuşi termenul ce o definineşte - "fatală" - sugerează moarte, sfârşit.
Poate aceasta desconsideratie vine si de la inceputurile lumii... depre ce vorbesc? despre Eva prima femeie care este asociata cu tentatia sau cu pacatul, iar cum noi suntem "ficele Evei" toate pastram in noi o farama din pacatul original.
Intre o femeie frumoasa si femeia fatala este o foarte mare diferenta.O femeie frumoasa este o femeie dupa care barbatii isi intorc capul pe strada pe cand o "femeie fatala"poate arata ca o femeie normala sau poate fi chiar urata dar detine acel "ceva" ce ii face pe barbati sa ii cada la picioare.Acel "ceva" care dupa parerea mea este ATITUDINEA .Ea se acceptă aşa cum este, se comportă firesc, are multă încredere în ea şi nu se plange că are nasul puţin strâmb, gleznele ceva mai groase sau picioarele nu cât ar trebui de lungi. Pentru că la ea efectul contează,nimic din toate aceste aspecte nu conteaza , iar ea dovedeşte o inegalabila maiestrie in a-si face nevazute în ochii unui bărbat toate aceste defecte. Iar daca el sau altii le observă cumva, femeia fatală se pricepe cum să faca haz de ele, astfel încat sa pară tocmai trasaturile care o definesc pe ea, "unica".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu